Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΕΝΦΙΑ, τα κοτέτσια και η…έκπληξη


Ο ΕΝΦΙΑ, τα κοτέτσια και η… έκπληξη

Μεταξύ των άλλων… ωραίων που εξήγγειλε ο mister Tsipras στην ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας συγκυβέρνησης, ήταν και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ εντός του 2015 και την αντικατάστασή του με τον «Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας» (ΦΜΑΠ;).
Ταυτόχρονα, έκανε έκκληση προς τους πολίτες να καταβάλουν όλοι τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ για το 2014 (τις οποίες πολλοί δεν πλήρωσαν, ελπίζοντας σε… χάρισμά τους από τη νέα συγκυβέρνηση…).
Ωστόσο, κάτι… ξέχασε να μας πει, το σπουδαιότερο: ποιο θα είναι το όριο της «μεγάλης ακίνητης περιουσίας»! Πριν από τις εκλογές, σε διάστημα δύο ημερών, ρωτήθηκαν δύο στελέχη του για το όριο της «μεγάλης ακίνητης περιουσίας» και ο μεν Στρατούλης, το όρισε στις 400.000 ευρώ, ο δε Μηλιός το κατέβασε στις 250.000 (εννοώντας βεβαίως την αξία που υπολογίζεται ότι έχουν τα ακίνητα ενός ιδιοκτήτη).
Γιατί άραγε… ξέχασε να μας προσδιορίσει το όριο ο mister Tsipras; Μήπως γιατί θα είναι πολύ μικρότερο απ’ αυτό που είπαν οι Στρατούλης και Μηλιός (τέτοιο που να συμπεριλαμβάνει όλα τα ακίνητα, εκτός από τα… κοτέτσια) και μας το φυλάει για… έκπληξη;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου